Şehit Teğmen Doğuş URAN

07.01.2015 5102

dogus

Şehit Teğmen Doğuş URAN 1 Kasım 1978 tarihinde Bandırma’da doğmuştur.İlk ve Orta Öğretimini Bandırma’da tamamlamıştır.1992 yılında Maltepe Askeri Lisesine girmiş,1996 yılında mezun olmuştur.2000 yılında Kara Harp Okulundan Tank Teğmen Rütbesi ile mezun olmuştur.1 Temmuz 2001 Tarihinde Zırhlı Birlikler Okulu Subay Temel Kursu bölüğünde Subay Temel Kursunu tamamlayarak 2001 yılı atamalarında 230 ncu Mknz.P.A Tank Tb. Komutanlığına Tank Takım Komutanı  olarak atanan Tank Teğmen Doğuş Uran 11 Ekim 2001 tarihinde Girne İncekum mevkiinde icra edilmesi planlanan Tank Üstü Uçaksavar manş atışlarını gerçekleştirmek üzere manş atışlarına katılarak Tank Kazasında 5 Askeriyle beraber görevi başında şehit düşmüştür.

Şehit Teğmen DOĞUŞ URAN Bandırma’da Garnizon şehitliğinde yatmaktadır.Şehit Teğmen Doğuş Uran İyi derecede İngilizce Ve Almanca bilmekteydi.

Şehit Teğmen Doğuş Uran Nezahat-Şaban  Uran çiftinin tek evlatlarıydı.