TARİHÇE

TARİHÇE

ŞEHİT TEĞMEN DOĞUŞ URAN ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ TARİHÇESİ

24.01.2024 45

Balıkesir İli Bandırma İlçesi Şehitlik Mevkiinde bulunan okulumuzun 5200 metrekarelik arsası Bandırmalı bir hayırsever tarafından bağışlanmış olup, okul binası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılmıştır.

Okulumuz 31.05.2001 tarihinde adını bulunduğu mevkiinden alarak ilçemizin tek ve resmi bağımsız anaokulu olarak hizmete açılmıştır.

11 Ekim 2001 tarihinde Girne İncekum mevkiinde Tank Üstü Uçaksavar manş atışlarını gerçekleştirmek üzere manş atışlarına katılarak Tank Kazasında 5 Askeriyle beraber görevi başında şehit düşen Şehit Teğmen Doğuş URAN’ın adı Balıkesir Valiliği oluru ile okulumuza verilmiştir.

Okul bünyesinde; 6 derslik, müdür odası, müdür yardımcısı odası, öğretmenler odası, rehberlik ve veli-öğretmen görüşme odası, mutfak, kiler, yemekhane, toplantı salonu(Çocuk Kültür Merkezi),oyun-sanat salonu(Düşler Atölyesi),çok amaçlı salon (Çocuk Köyü), kırtasiye odası, kostüm odası, arşiv odası, malzeme odası, kazan dairesi, çamaşırhane, ibadethane, sığınak bulunmaktadır. Okulumuzun bina oturum alanı 700 metrekarelik bir alana sahiptir. Okul bahçemizde fen ve doğa çalışmalarında öğrencilerimizin bitki, sebze yetiştirmesine fırsat sunduğumuz uygulamalı tarım alanları, kümes hayvanlarını tanımaları için okul kümesimiz, çocuk oyun parkımız, veli işbirliği ile diktiğimiz çeşitli ağaçlar bulunmaktadır.  

Okul öncesi çağındaki öğrencilerin motor, bilişsel, dil, sosyal ve duygusal gelişim alanlarını etkili ve çağdaş yöntemlerle desteklemek;  karakter eğitimi ile iyi alışkanlıklar kazanmalarını sağlamak; öğrencilerimizin ilköğretime hazırbulunuşluklarına katkıda bulunacak bilgi, beceri ve tavırlar kazanmalarına yönelik çalışmalar yapmak; Şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetiştirme ortamı yaratmak ve öğrencilerimizin Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak okulumuzun en temel hedefidir. “Mutlu çocuklar, mutlu yarınlar” anlayışıyla hizmete sunulduğu ilk günden bugüne kadar eğitim öğretim faaliyetleri ile lider bir kurum olmaya devam etmektedir.

 

 24-01-2024